ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Domácí šampionát z pohledu vítězky Hanky Purkrábkové tit

publikováno: 01.05.2024

Ve dnech 24.-26. dubna se na řece Labi v Mělníce konalo Mistrovství České republiky žen v lovu ryb udicí na plavanou. Středočeský územní svaz jsem reprezentovala já, Hana Purkrábková z MO Plaňany.

Jelikož se domácí šampionát konal po dlouhých pěti letech, bylo potřeba se na tento závod pořádně připravit.

Od pátečního rána jsme se s trenérem Pavlem Purkrábkem na závodním úseku věnovali přípravě vybavení, míchání krmení a dovázání udic na víkendový závod. Během samotného tréninku, který byl povolen od 11.30 hodin, jsem si vyzkoušela lov na děličku i na odhozové pruty.

Úlovků nebylo mnoho. Z odhozu dokonce žádný. Tento lov komplikoval rychlejší průtok vody v řece a vítr po vodě. Z děličky se mi podařilo ulovit několik cejnků, podouství a hlaváčů.

Ke konci tréninku začalo úlovků přibývat, a to bylo dobré znamení, že by se o závodě mohlo chytat více ryb než v tréninku.

V pátek večer proběhlo slavnostní zahájení a losování míst pro sobotní závod. Los A4, uprostřed sektoru, nebyl moc dobrý. Proto bylo třeba se připravit na boj o každou rybu a snahu o přilákání co nejvíce ryb do mého lovného místa.

Do závodu jsem se rozhodla jít s taktikou lovu pouze na děličku 11,5 m. Bylo potřeba se soustředit na pravidelnost krmení a proměňování záběrů. Na splávek Menta o velikosti 4 g jsem lovila převážně cejny, cejnky a podoustve. V sobotním závodě jsme obsadila průběžné 2. místo s váhou 17 720 g.

Do nedělního závodu jsem nastupovala s odhodláním tento výsledek vylepšit. Los A2 nasvědčoval snadnějšímu přilákání ryb na mé místo, a naopak možnost tolik ryb nepustit k soupeřkám. Opět jsem lovila na děličku, tentokrát voda tekla o malinko více a nejlépe fungoval splávek Bubble 6 g. V tomto závodě se mi podařilo dodržet zvolenou taktiku a s váhou 20 250 g vyhrát sektor.

Po zvážení a sečtení výsledků obou závodů jsem se součtem umístění 3 obsadila celkové 1. místo a stala se tak mistryní ČR pro rok 2024.

Tímto děkujeme SÚS za podporu na tomto MiČR.

                                                                                         Za reprezentaci SÚS Hana Purkrábková

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 919 740

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS